A Travellerspoint blog

"Itt lakom látod, ez az a ház..."

overcast 16 °C

A falusi idill azért megcsap engem is itt a 28-ikon. Negyed hétkor lehet kakast hallani, ahogy kukorékol illetve reggelente, jó falusi szokás szerint fát hasogatnak körfűrésszel (sz.magyarul cirkuláznak.) Mondjuk azt nem tudom, hová kell nekik a fa.
Maddolnával még ezt akkor vizualizáltuk és álmodoztunk róla,amikor egyesek kissándornék vagy kollárklemencznéF.V.-k akartak lenni hogy majd egyszer, ha nagyok leszünk, szomszédasszonyok leszünk. Ő majd hozza a falusi-vidéki-vintage vonalat és majd ruhakötőben nyit ajtót nekem, miközben a krémet keveri a műanyag tálat szorosan a hasához tartva, és a macska pedig nyolcast ír le a lábai körül, én meg a nagyvárosi nő, aki sűrűn betáblázott időpontjai között mindig szakít időt Maddolnára, hogy kávézzunk egyet a frizs levegőn.
És ez majdnem így lett. A férjhezmenési ambíciók persze megváltoztak, de Maddolna Baishizhou közepén él, ahol a tyúkot az utcán kopózzák és a libával együtt a bérház tetején tenyésztik ketrecben, ahol a kis sikátorokban az utcán folyik az élet és a kis boltok vagy műhelyek egyben a kis család nappalija is. Ott eszik a család vagy pulton innen vagy pulton túl, persze ha van pult, nézik a tvt, vagy éppen alszanak. Erről még nem csináltam képet, mert mivel nem tudom még megkérdezni őket, hogy megengedik-e, addig egy kicsit illetlenségnek tartom a nyilvános intim szférájukat a nagynyilvánosság elé tárni. Tehát az állatok, szagok, tevékenységek (láttuk a nőket a kúton mosni például), mind falusi azonosak.
Én meg ugye itt, a falu és a golfpálya által határolva, Shenzhen felé emelkedve, lenézve Baishizhout. A 8 épületből álló házkomplexumban supermarket és kávéző van, meg még valamik, amiket még nem volt időm feéfedezni. Minden bejáratban kis pallószerűségen keresztül kell bejönni, ahol Koi díszpontyok éldegélnek, mármint a vízben a palló alatt. A helikopterek egyébként az ablakom magasságában szállnak, ha errefelé tévednek.
És öt percre lakok a szomszédasszonyomtól. Persze nincs ruhakötője, és nem is süt süteményeket, de azért kávét mindig főz.

a bejárat

a bejárat

kilehet számolni, hogy melyik a mi erkélyünk (nemsikerült megfordítani,elnézést)

kilehet számolni, hogy melyik a mi erkélyünk (nemsikerült megfordítani,elnézést)

a pontyok lakóhelye, akik épp el voltak bújódva

a pontyok lakóhelye, akik épp el voltak bújódva

kilátás jobbra

kilátás jobbra

kilátás előre (akinek nagyon jó a szeme, az keresse meg a Jícsiát<img class='img' src='https://tp.daa.ms/img/emoticons/icon_smile.gif' width='15' height='15' alt=':)' title='' />)

kilátás előre (akinek nagyon jó a szeme, az keresse meg a Jícsiát:))

kilátás balra

kilátás balra

és lefelé

és lefelé

erkélyes relaxátor

erkélyes relaxátor

egy kis nappali milliő este

egy kis nappali milliő este

az enyim kuckó állandó társammal

az enyim kuckó állandó társammal

a kulináris élvezetek központja

a kulináris élvezetek központja

A lakás megszerzésének története sem volt szimpla történet. Képnélküli hirdetésre jelentkeztem (egyszer már nagyon bejött a Kálvária téren), egyedül az ár és a lakás elhelyezkedése fogott meg, és mivel a szomszédasszonysági szempontok nagyon fontosak, a lakás meg nagyon közel volt Maddolnához így eljöttünk megnézni. Telefonon leegyeztek a sráccal és hát egyértelmű volt az akcentusából, hogy nem angol. Így a biztonság kedvéért négyen felkerekedtünk és elmentünk háztűznézőbe. A srác végül is török lett, így Chingele és Jahan sokat nem tudott vele értekezni, habár tud ő is kínaiul, de velünk tárgyalt angolul. Kiderült, hogy nem is lakás, hanem csak egy szoba, és hogy nem is annyi pénz, hanem több, mint amin meghirdette. Hm.
De szerelem volt első látásra.
Három napra a háztűznézés után már nálam volt a kulcs, úgy, hogy egy büdös vasat nem adtam Alfinak (becsületes neve Alfredo) vagy, hogy aláírtunk volna bármilyen papperost. És persze ő még vasárnap este ott aludt, kulcs nélkül, hétfőn én meg beköltöztem. Majd pár napra rá intéztük el az anyagi vonzatait a lakásnak.
És hát ugye a szerelem elvakít, sok mindenre csak az együttélés alatt jövünk rá, de hát semmi sem tökéletes, de az érzelmek még elég erősek ahhoz, hogy szemet húnyunk dolgok felett. Így még mindig tart a szeretem.

Posted by timigaraj 16:59 Archived in China

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login