A Travellerspoint blog

Mindenfélékről

overcast 15 °C

A huszonnyolcadik emeleten ülök egy fonott fellógatott ülőalkalmatosságban. Az erkélyről kinézve nem egy szívdöglesztő a látvány, ködös és elég hűvös is van, de sebaj, ha a holnapra jósolt napos idő 20 fokkal befut. És akkor hahó a tenger.
Úgy gondoltam, hogy ebben a bejegyzésben arról írok, amikkel az utóbbi hetekben(számszerint kettőben) szembesültem, különösebb sztorizás nélkül, mintegy szószedet formájában summázok az ért hatásokról.

Kínai új éves dekoráció

Kínai új éves dekoráció

utcai sezlonyos

utcai sezlonyos

egy kínai bérház bejárata

egy kínai bérház bejárata

1.Helyreigazítás. Először is módosítanom kell 2 információt, amik helytelennek bizonyultak: nem 8, hanem 14 milliócskán élünk itt Sencsen falván. Van olyan gyár itt, ami 200 ezer embert foglalkoztat, így meg könnyű ennyien itt lakni. A másik a híradót érinti, mégis csak van. Láttam már kétszer is. És mutattak egy kis ojrópai zimankót. Remélem tovább állnak már nálatok a mínuszok és elkezdődik a tavaszosabb időjárás. De ha ez megnyugtat titeket, mi is fázunk itt a szubtrópus környékén. És itt nincs beépített fűtés sehol.

2.Szlovákia. Hát igen, sosem volt egy problémamentes ország. Az van, hogy új ország lévén nincs is nagyon csajníz neve. Az első interjúmon azt mondta az munkaközvetítőm, hogy mondjam, azt, hogy Magyarországról vagyok, mert hogy azt mindenki ismeri és Szlovákiát le se tudja fordítani. Mondtam, hogy ok. Meg végül is, mindegy is. Később már fel kellett vennem az angol álampolgárságot és már angol-magyar voltam.

3.Rágcsálók. Láttam az első patkányomat Baishizhouba. Egy elgázolt egeren(vagy bébi patkányon) meg majdnem keresztül mentem a minap. Biztos vannak többen, csak még ők is fáznak. :)

4.Gyerekek segge (már elnézést a vulgarizmusomért). A gys-e kilóg a nadrágból. A kisfiúknak természetesen más is. Merthogy, amíg nem szobatiszta a gyermek, addig pelus helyett olyan nadrágot adnak rájuk, amin a lába között egy nagy luk van végig a derekukig. Így bármikor hívja őket a természet, csak legugulnak vagy legugultatják őket és elintézik ügyes-bajos dolgaikat. Aztan megy az élet tovább. De nehogy azt higgyük, hogy ezen cselekvéseket diszkréten a füvön, vagy a bokor/fa tövében végzik. Nem nem. Hanem add uram, de máris módon ott, azon a földrajzi helyen, ahol épp azt szükségét érzik. Az eddigi legvadabb látvány egy üzlet előtt ért, ahol is a néni a delikvens kiskorút az üzlet felé fordítva, gyakorlatilag a járdán kakkantatta.

5.Kis és nagy dolgok, avagy az ázsia wc problém. Ami annyira nem is problém, mert a muszáj az nagy úr, és még ha pár napos ürítési visszatartást is okozunk magunknak az idegen póz és milliő miatt, utána megadjuk magunkat és pár nap alatt úgy használjuk , mint az angol wct. Persze a gond akkor jön, amikor nyilvános wcbe kell menni, mert azok elég ratyik és általában úszik a vízben. A póz megválasztása is gond lehet, hiszen nem mindegy melyik oldalról közelítjük meg a lyukat, ami ugyan úgy van ezen a wcn is, mint az angolon, illetve hogy mivel közelítjük meg, mármint a kisebbik vagy a nagyobbik dolgunkkal. De az általános közizlés végett, most akkor tovább ezt nem részletezném. Ha valakit mélyrehatóbban érdekel a téma, szívesen beszámolok személyes élményeimről:) Amúgy van már lehúzós változata is, tehát mint az angol wcn is, megnyomsz egy gombot és öblít.

fő a biztonság

fő a biztonság

habár az a kis tűz nemárt

habár az a kis tűz nemárt

a shenzheni lúvr

a shenzheni lúvr

Úgy döntöttem, hogy folytatásos elbeszélés módban jelenik meg ez a summázás, mert hosszú lesz ez így.
Úgyhogy (hát) így.

P.S.: a 20 fok feltételezhetően érdeklődés hiányában nem futott be, helyette viszont beállt a derekam. Éljen az immobilitás!

Posted by timigaraj 20:11 Archived in China

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login