A Travellerspoint blog

Mimivel az élet

avagy a Baishizhou-i millijő

overcast 17 °C

Ha kultúrsokk nem is, termo-sokk annál inkább ért. Mínusz 10ben indultunk otthonról péntek reggel, majd szombat délbe 20 fokban landoltam. Kellemes volt. Viszont a lakás megint csak hidegebb, mint a kinti hőmérséklet, így fűtünk bent. Minden csempe és járólap izzadt a házban, mert azok se voltak felkészülve a hirtelen felmelegedésre. Érkezésem előtt Shenzhenben is zimankó volt, 5 fok környékén.
Már első nap kidzsesszeltünk délután a Maddolna közvetlen városrészét megtekinteni Baishizhout és annyira/akkora dejavum volt. Mindegy, hogy hol van az ember: thaiföldi vagy malajziai csajnatownba vagy kínában mint olyan,mert teljesen ugyanazt kapja: a látvány, a szagok, az illatok, a színek mind egyformák.

a Baishizhou-i milliő

a Baishizhou-i milliő

a Baishizhou-i milliő II.

a Baishizhou-i milliő II.

a Baishizhou-i milliő III.

a Baishizhou-i milliő III.

A mai setting kicsit változott: Mimi kisasszony a hűtő tetején ül és figyel, miközben én a blogot írom, Maddolna meg kínaizik. Keményen küzd a 4 tónussal. De mire leírtam ezt a mondatot, a Miss már id is bandázott közénk.
Chingele főzött finomakat és nagyon jól ment a pálcikákkal való evés, pláne úgy, ha éhes az ember és nagyon muszáj. Na és persze, ha nincs se kés, se villa. Ez olyan túlélő ösztön féleség. A Chinegele- törtnetünk következő szereplője egy belső mongóliai zenész férfiú, akiről mint megtudtam egy benfentestől hétvégén, olyan sztár itt Shenzhenben (kínaiul ejtsd sendzsen), mint Lady Gaga Londonországban. Hát ilyen fontos embereket ismerek rögtön  Aki úgy megmasszírozta a hátamat, megnyitva minden csakrámat, hogy csak úgy áramlott bennem a csí.

az első ebéd

az első ebéd

Maddolna felett a lég

Maddolna felett a lég

Egy kis karácsonyi giccsparádé

Egy kis karácsonyi giccsparádé

Egy komplexum fényáradata

Egy komplexum fényáradata

Látnotok kéne, amilyen szertásosan issza apu pálinkáját, öröm nézni a rituálét. Kunék füstölt kolbásza is bejött neki – épp arra gondoltam, hogy Gömörből csajnáig szerintem nem jött még sok kolbász és biztosan nagyon kevés belső mongol van, akihez el is jutott.
A minap néztünk tévét, valami hong kongi film ment, ami véletlenül fel volt vértezve angol felirattal és nemgyőzött beszámolni a színészekről, hogy kit honnan ismer. Merthogy egy Gaga méretű sztár errefelé filmekben is kell, hogy szerepeljen. Nagyon érdekes a kínai tv, lehet nézni benne kínai, hong kongi, illetve japánokat alakító kínai szappanoperákat, illetve olyan dróton rángatott, levegőben futó harcosok életútját bemutató filmeket. A híreket mellőzik, nem is kell az. Kínában nincs híradó. Ez egy kiegyensúlyozott ország, boldogok az emberek és nem stresszelik őket feleslegesen.
Hát így.

P.S.: Mimivel nem volt felhőtlen az éjszakánk. Kicsit még dolgoznunk kell az összehangolódáson, hogy ő ne akkor kezdjen el aktív életet élni, amikor én már végre elálmosodom. Kemény dolog ez az együttélés.

Posted by timigaraj 04:04 Archived in China

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login