A Travellerspoint blog

és végre felvirradt a nap, amikor is lőn blog bejegyzés

I. rész

sunny 30 °C

Mondjuk mikor is romoljon el a bojler, ha nem 40 fok árnyékban. Éppen ezért, ha az élet pozitív szemléletében hiszünk, és aszerint élünk, akkor panaszra semmi okunk. Elvégre nem olyan szörnyen kellemetlen a hideg zuhany napjában többször is. Kivéve a hajmosást, ami némi sikítozással jár.
D-vitamin hiányom ezéven biztos nem lesz. A két karom színárnyalata már-már a niggerekével(egy kedves ismerősöm szerint ez a kifejezés nagyon sértő és rasszista.De mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy eszem ágában sem volt senkit sértegetni vagy fajgyűlölködni.Ha mást is zavar, akkor azokat nagyon szépen megkérném, hogy helyettesítsék be az n betűs szót afro-ameriakéval-val. Köszönöm.) vetekedik, a lábam, valamint a karok és lábak közötti rész színárnyalata viszont, még hagy némi kivetnivalót (meg néhány színárnyalatnyi kívánvalót)maga után. Ha kézenállva járnék, talán a lábamra is eljutnának napsugarak. Talán.

És én kérek elnézést kedves olvasó ,hogy ilyen késő és majd retrospektív módon fogom felvonultatni az elmúlt pár hét eseményeit. Próbálok sok képpel majd kedveskedni neked meg beszámolni a kalandokról amik két kedves szereplőnket, Timeját(azaz engem) és Csabát (azaz NVCSt) érték. Kicsit más lesz a kicsengése és hangvétele a sztoriknak, mert ugye az indulatok lenyugodtak, az érzelmek alábbszálltak és az idő ugye mindent megszépít. De megpróbálok autentikus hangnemet megütni és autentikus módon prezentálni a történésket az akkor és ott átélt spirituáléval.
A befutása kedves ismerősömnek elégé kiszolgáltatott volt, ugyanis kína úgy döntött, hogy mobilkommunikációilag megsemmisíti Csabát. Mielőtt reggel még elindultam az interjúra a repülőtér weboldalán lecsekkoltam, hogy rendben leszált-e a gépe és vártam, hogy majd küld egy smst, ahogy abban előre megegyeztünk. De órák teltek el, és semmi hír nem jött róla. Aztán eljött az idő, amikor elindultam ahhoz a szállodához, ahol a reptéri kisbusz kellett, hogy elhozza őt. Hogy hátha ott lesz. Gondolkodtam, hogy mit is csinálok, ha nincs ott? Lesátrazok, összesírom magam...De mire megérkezdtem, lám, nini! Ki ült a kövön? Fekete bőrönd híjján nem lehetett Bőrönd Ödön, de ott volt egy Csabesz! Aki kicsit elbújva, hogy nehogy már azonnal észrevehető helyen várjon is engem. Volt nagy örömködés, ölelkezés és a kérdés, hogy honnan tudtad, hogy itt vagyok? Hát mondjuk nem tudom, hogy találom meg ebben a piciny szitiben teflon nélkül, ha valami gond akadt volna.

Úgyhogy itt volt Csabesz, hozott minden földi jót a kontinensről és a szigetországból. Ebédelni falura mentünk, Csingó főzött, a pálinka és a pipa álta rögtön megtalálták a közös nyelvet Csabával. Lebandáztak. Este Idutang, hallgattunk egy kis mongol népzenét majd záróra.
Másnap metróra ültünk és elvonatoztunk Dafenbe, ami Shenzhen külvárosi része még. Dafen arról híres, hogy festenek ott. Sokan festenek. Szinte mindenki. És szinte mindent. Festmények kavalkádja amerre csak nézel, modern, klasszikus, barokk vagy avantgard, Obama vagy Mona Lisa, bármi. Ami meg nincs, az is van, csak vigyél egy fotót vagy képet kedvenc festményedről és várásra megcsinálják. Este ösznépi evészet Baishizhouba, majd ismét záróra.

Csabesz Dafenben

Csabesz Dafenben

römbranti nők

römbranti nők

a festő ember

a festő ember

A zelvtársak

A zelvtársak

keretes szerkezet

keretes szerkezet

a vécékefe, a mop és  klasszikusok

a vécékefe, a mop és klasszikusok

ólvéjsz kokakóla

ólvéjsz kokakóla

a csillag

a csillag

a művészet a zuccán hever

a művészet a zuccán hever

a tökös brúsz lí és timeja

a tökös brúsz lí és timeja

csókra várva

csókra várva

az a szép ember

az a szép ember

önazonulás

önazonulás

vízóra

vízóra

lamerika

lamerika

interiőr

interiőr

enteriőr

enteriőr

egy régi udvarház utolsó gazdája

egy régi udvarház utolsó gazdája

spongyabob mellű nő

spongyabob mellű nő

hát akkor Isten éltesse Csabeszt

hát akkor Isten éltesse Csabeszt

Jahan tölt

Jahan tölt

Csingó és Tomi

Csingó és Tomi

Elérkezett a nemes nap, melyen Csaba csillaga felragyogott, legalább is születésnapilag. Reggeli után lesétáltunk a partra, korzóztunk egyet, Baishizhouba ebédeltünk, aztán izgatottan készültünk az esti szülinapi meglepetésre. Mondtam Csabesznak, hogy hozzon reprezentálós ruhát, mert olyan helyre megyünk. 430 méter magason koktélozgattunk, Shenzhen legmagasabb pontján, a St.Regis hotel 100. emeleti bárjába. Hát mit mondjak? Pazar volt. Nem beszélve arról, amikor a manager két alkalmazottal karöltve megjelent egy tortával, gyertyával a tetején a hepi börzdéjt énekelve. Mert jobb helyeken így dukál, hogy ha a kedves vendégnek születésnapja van, akkor felköszöntik. És ez egy jobb helynek bizonyult. Istenkirály sajttorta volt. Ezúton is köszönöm a kedves odafigyelést St Regis F&B részlegének.

csabesz a zongoránál

csabesz a zongoránál

Párizs állandó jelenléte Shenzhenben

Párizs állandó jelenléte Shenzhenben

a mesterséges öböl

a mesterséges öböl

ösznépi borbélykodás Baishizhouban

ösznépi borbélykodás Baishizhouban

ebédelünk

ebédelünk

a fergeteges sajttorta

a fergeteges sajttorta

a 430 métert jelölő tábla

a 430 métert jelölő tábla

csabesz szeletel

csabesz szeletel

Lemértük, 96 emeletet a lift 55 másodperc alatt tesz meg. És abszolút nem kellemetlen érzés, gyors és effektív. Szerintem rakéta technológia. Aztán a 96-on át kell szállni egy másik liftbe, ami az utolsó 4 emelet között közlekedik. Visszafelé elég sokat bolyongtunk, mert nem találtuk meg a csatlakozó liftet, de aztán csak sikerült lekecmeregni a földre. A hangulat és estifény megvilágítás miatt jó képeket nem sikerült készíteni, de esetleg guglizzatok rá és nézzetek szíjjel a helyen. Amúgy érdekes módon azt hinné az ember, hogy olyan magasról majd Shenzhen összes fénye elédtárul, de nem. Mert olyan magason vagy, hogy a kivilágitott épületek fényei eltörpülnek.
Aztán másnap nekiindultunk a nagy kínai vidéknek, de erről akkor majd a másik bejegyzésben.
Hát így.

Posted by timigaraj 19:23 Archived in China

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login