A Travellerspoint blog

csak úgy, semmi extra

semi-overcast 28 °C

Minap egy duriannal utaztam a buszon. Nem volt kellemes, hogy őszinte legyek. Be kellene tiltani a tömegközlekedési eszközökön való szállítását, mint ahogy be van tiltva bizonyos szállodákban is Malájzia szerte. Habár, ezeket nem zavarja a szag. Még nem írtam a tofujukról. Itt nem úgy van ám, mint otthon, hogy bemegy az ember a boltba és választhat a füstölt és a natúr, íztelen, szagtalan formájából. Itt igazi „kultúrája” van – elvégre ezt a sok kici éhes szájat valami ócóval meg kell tömni, naponta többször is. Tehát itt minden formában és színben pompáznak utcai árusoknál vagy üzletbe: golyók, csíkok, lapok, tekervények, tömbök kavalkádja áll a kedves vásárló rendelkezésére. Úgy van ez, mint Gombóc Artúr esetében a csokival. Nem lepődnék meg, ha töltött és mogyorós formában is előfordulna. De ez nem is baj, egyék a szóját. Egészségükre. Na de idézd fel életed legborzasztóbb szag élményét, és duplázd meg. Akkor már súrolni fogod azt a szaganyag felhőt, ami ezeket az árusokat körülveszi. Ez valami rettenetet! Arra a konszenzusra jutottunk múltkor Maddolnával, hogy a már elnézést az explicit trágárságomért- a szarszag kellemesebb ehhez képest. Viszont jót tesz a tüdő vitális kapacitásának növelésében, mert ha meglátok egy tofu árust, veszek egy nagy levegőt és addig tartom bent, míg aztán már majd meg fulladok. És ha szerencsém van, akkor elkerülöm a szag konfrontációt, ha pedig nincs, akkor meg jól megszívom.(a szagot is)

talán a megrágott háromlevelű is szerencsét hoz

talán a megrágott háromlevelű is szerencsét hoz

Hát két héttel ezelőtt buszra szálltunk Maddolnával és csináltunk egy beachelős-lányos napot. Majd három óránkba telt, míg két busz és egy taxi kombó igénybevételével lejutottunk a tengerhez. A napot csak éreztük, hogy van illetve sejtettük, hogy a felhők mögött lapul, de végül is nem égtünk le rák módjára. És hogy milyen is egy kínai tengerpart? Lassan megtanulom, hogy ne várjon túl sokat az ember semmitől, ami kínai. A víz tiszta volt, habár hideg. A homok is aránylag tiszta volt. És persze a jó idő bizonyára nyomott volna a hely esztétikai értékén, de ennek hiányában csak annyit mondhatok el, hogy kipipálva. Az egész parton semmi árnyékot adó eszköz nincs jelen. Egynéhány Mícs Bjukenen jellegű emberke ül napernyő alatt, dehogy minek? Merthogy ezek nem nagyon fürödnek. Legfőbbképpen fényképezkednek, homokba ássák magukat, külföldieket bámulnak vagy ruhástól mennek mondjuk térdig be a vízbe. Egy kínai nőt se láttunk bikiniben. Viszont láttam harisnyában és ruhában fürdő nőt. A bikinipiac nehéz helyzetben lehet itt kínában és érthetetlen módon azért árulnak bikiniket.

a beach és a misztikum övezte sziget

a beach és a misztikum övezte sziget

csajníz kopakabána

csajníz kopakabána

az ifjú pár, akik vízbe akarják folytani magukat egy fénykép erejéig

az ifjú pár, akik vízbe akarják folytani magukat egy fénykép erejéig

az infatilis napfürdőző

az infatilis napfürdőző

langaléta tímeja szökken erre...

langaléta tímeja szökken erre...

... szökken arra

... szökken arra

kaktusz halom, biztos mehikóból fújta ide a szél a magokat

kaktusz halom, biztos mehikóból fújta ide a szél a magokat

Ja, hogy el ne felejtsem közölni: jelentem beköltöztem új lakásomba. Már egy hete. Mimikét azért néha napján meglátogatom, ha már én lettem a tiszteletbeli és egyben kinevezett keresztanyja.
Ez egy nyugodtabb környék, nem úgy mint Baishizhou,zöldebb és szellősebb. És szégyen rám, hogy a tengert csak ma vettem észre az erkélyről teregetés közben. Mondjuk ez is mutatja, hogy annyira azért nem tengerre néző szobával, szobával egy lakás, de azért, hogy ez így elkerülte a figyelmemet, nem vall rám. Ejnye-bejnye Tímea! Azt tudtam, hogy itt a tenger 10 perc sétara és a hétvégén le is mentem megnézni Shenzhen fehérhomokos mesterséges öblét. És miközben jöttem hazafelé és bolyongtam a környéken, felfedezés céljából, jutottam el arra a felismerésre, hogy milyen furcsa fordulatokat hoz az élet. Első napomon itt Shenzhenbe lementünk este a tengerpartra, persze sokat nemláttam a dolgokból, mert sötét volt, de ahogy jöttünk hazafelé és lakóházak között bolyongtunk azt mondtam akkor, hogy én itt akarok lakni. Imádok este belesni lakásokba, ahol már égnek a lámpák és esetleg nincs behúzva a függöny. Valahogy a lakásokból kiáradó fények megnyugtatólag hatnak rám. (olyan este van, este van ki-ki nyugalomban fíling)
És igen, jól sejted, teljesült a kívánságom. Itt lakom.

a buja dzsungel medencéket rejt

a buja dzsungel medencéket rejt

én megmondtam! és számszerint hármat

én megmondtam! és számszerint hármat

hahó a tenger!

hahó a tenger!

Már csak 18 óra és befut NVCS. A következőkben majd megtudhatjátok hogyan alakult a két barát kalandozása csajnában. Lesz-e ugyan cselszövés, kardforgatás vagy románc? Két hősünk világvonalai vajon milyen fordulatot vesznek? Mi történik velük Hong Kongban? Eljutnak-e Macauba vagy fog-e zuhogni az eső végig, miközben vidéken vannak és térdig tapicskolnak majd a rizsteraszokon. Mindezt megtudhatjátok, ha velünk tartotok a csajnakóling következő bejegyzésében, ahol egy exklúzív interjút is olvashattok majd Csabával.
Hát így.

Posted by timigaraj 00:35 Archived in China

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login