A Travellerspoint blog

Húsvét falun

sunny 29 °C

Már két hete nem ültem wc-n. Nyugati tipusún. Végül is nem panaszkodom. Az ázsiai wct is meg lehet szokni. Sőt meg kell szokni a túlélés érdekében. (Ezt csak azért gondoltam közölni veletek, merthogy napi szinten eszembejutnak dolgok, hogy mit is kéne írni a blogba. Megyek az utcán és közben pörög az agyam és megy a szöveg feliratként a látottak alá. Kár, hogy nincs egy kis méretű kütyürém, amivel rögzíteni tudném azonnal ezeket a sorokat. De legfőképp azon gondolkodom, hogy mivel is kéne kezdeni. Mert ugye a felütés nagyon fontos, kedves olvasó. Benyó biztos nagyon büszke lenne rám, hogy ilyen aktív szerepet tölt be a felütés a mindennapjaimban. Sőt, a minap az is megfogalmazodott bennem, hogy ha tehetném, most elővenném a benyós jegyzeteimet és újraolvasnám őket. Az újraolvasás is nagyon fontos elvégre. Már legalább 2 jó pontot szereztem nála. És ha tudná, hogy meddig gondolkodtam múltkor az empirikus olvasó-irón...Hiába, legalább ennyit adott Nyitra :)

Kellemes húsvéti ünnepeket így utólag is.

Kellemes húsvéti ünnepeket így utólag is.

Hm.

Hm.

nappali miliő

nappali miliő

konyhai miliő

konyhai miliő

Az utolsó bejegyzésem óta, nem találkoztam a poharas fiúval. Próbálkoztam hamarabb és később menni, de nem. Már komolyan kezdtem aggódni, hogy ugyan mi történhetett a férfijúval – olvasta a blogomat és felháborodott, hogy milyen kis periodikusan ismétlődő mellékszerepet kapott a filmemben – mikor is tegnap megjelent. De látványa nem szolgált megnyugtatásul, mert szemei nagyon beesettek és karikások voltak , de ami még nyugtalanítóbb, hogy nem volt pohár a kezében.

hálószoba miliő

hálószoba miliő

a masina a polcon meg kis tökös José

a masina a polcon meg kis tökös José

hálószoba miliő, avagy a varrónő in eksön

hálószoba miliő, avagy a varrónő in eksön

végtermékek

végtermékek

Mimike köszöni jól van, sikeres ivartalanító műtéten esett át egy hete, de mamár csak a seb és a fején díszelgő műanyag ellenző tanúskodik arról, hogy a műtőben járt. Mára már teljes vitalitását és hangszinét visszakapta. Hogy őszinte legyek, élveztem a lábadozási ciklusát, csend volt és nyugalom. Na de sebaj, ez az élet rendje és a macskák dolga, hogy nyíjanak, fenjék a karmaikat a Samsonite bőröndömön, segítkezzenek palacsinta készítéskor és mosogatáskor, bemásszanak az ágyadba és hogy éjszaka az almával (az alom szó van itt kiragozva, nem az alma, mint olyan) játszon, ami fincsi csörgő hangot ad ki a műanyag lavórban. Mimmancsot szeressük azért. Tisztes távolságból. De már csak 2 nap és átveheti teljes hatalmát a nappalin.

állatok és a szobám a háttérben(igen, a bőrönd az)

állatok és a szobám a háttérben(igen, a bőrönd az)

a szent család

a szent család

muskátlis kilátás

muskátlis kilátás

a rácson túl

a rácson túl

konyhai miliő

konyhai miliő

Jelentem, a palacsint elkészült és habár gyanítom, hogy nem búzalisztből készült ehető állapotba került az asztalra. Lekvárral és cukros-citromos verzióban. Csingónak sajnos már nem jutott. Nekünk annál inkább, habár 1000fok melegben a sütő mellett, az összes ásványt kiizzadtam magamból. De megérte.
Jelentem a káposzta is elkészült, nagyon fínom keleti jellegű lett és a füstölt szalonna csak emelte a gasztronómiai élvezetet közelítve a hazaihoz. Valójában ha nem pálcikával esszük, akkor teljes a hazai fíling.

a betöltött kaposzták

a betöltött kaposzták

eksön:a betöltés

eksön:a betöltés

in eksön:a töltés elkészítése

in eksön:a töltés elkészítése

Hát így.

Posted by timigaraj 01:49 Archived in China

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login