A Travellerspoint blog

cím nélkül

és képek híján

overcast 11 °C

Az éjféli misén kevesebb réteg ruha volt rajtam, mint ma. Már tényleg csak a sapka és a kesztyű maradt el, habár indulás előtt reggel, még vetettem egy pillantást rájuk. De úgy gondoltam, hogy a 2 réteg alsó és az 5 réteg felsőruházati egység csak elég lesz itt a ráktérítő környékén az aznapi túléléshez.
Nem egészen így volt. Kint még úgy-ahogy elvan az ember, de amikor a jégverem termekben kell órákat eltölteni, minimális mozgással, ott már a forró ital állandó kortyolgatása sem ad semmi enyhülést. Ez a fagyhalál-közeli állapot szombaton kezdődött. A hétközepés kis pullóveres huszonfokos duhajkodásból lett egy 10 alatti, hirtelen, és hát már 4 napja tartja magát. Pár nap 10 fok körül pedig már teljesen lehűti a házakat. És ezek is fáznak itt, kabátban járunk kelünk, de nemsikerült még rajönniük arra, hogy a fűtés, mondjuk megoldaná a problémát.
Persze az előrejelzés 24-et mond a hét második felére, ami majd azzal jár, mint eddig minden héten, amikor hirtelen felmelegedett, hogy úszik minden. Szó szerint, minden járófelület tocsog a kicsapódott párától, a tükrök mindenütt úgy néznek ki, mintha zuhanyozás után bepárásodtak volna, a fürdőszobában pedig az esti zuhanyozás vízcseppjei másnap este is ott díszelegnek a falon.
Életveszélyes ilyenkor a lét itt Shenzhenben, mert iszonyatosan csúszik minden, kint-bent egyaránt. Ha nem a nyakamtöröm a vizes felület miatt, akkor egy autó fog elütni, mert ahogy fűtési, úgy közlekedési kultúrájuk sincsen. Múltkor mentem át a zebrán,(habár különösebb megkülönböztetéssel nincs felruházva a szerencsétlen, csak néhány fehér pacniként funkcionál az úttesten) aztán a forgalommal ellentétes irányban berobog egy babetta és dudál, mint az őrült, mert a zebrán mentem át. Hát én kértem elnézést. Ilyenkor általában elejtek egy-két szép ékes magyar szót. Meg olyankor is, amikor tökölnek előttem a lépcsőn és nem tudom kimellőzni őket, mert a kedves illető teljesen bele van feledkezve a mobilos játékába.
Mindenki mobilozik, mindig és mindenhol. Szerintem minden 4. Embernek iPhoneja van, pedig ha tudnák, hogy kedves honfitársaik a gyárban pár kilométerre tőlük vért izzadnak ezekért a kütyükért! Habár lehet, hogy tudják. Kedves balátnémat idézve: „Hülyék ezek a kínaiak.”
Sorbanállási kultúrájuk sincs, habár erről most olvastam, hogy nemrég kezdték el propagálni a sorbanállást –pl. A metróban a hangosbemondó, mindig megkér, hogy sorakozzunk fel. Sőt a gyengébbek kedvéért ki is van jelölve sárga talpakkal az ajtók előtt, hogy mit is jelnet a sorban állás. Nagynemzet révén, aki kapja marja alapon működnek, legyen ez közlekedési eszközre való fel- vagy leszállás (még arra sem jöttek rá, hogyha megengednék először a leszálló utazóközönségnek, hogy elhagyják a járművet, akkor talán a felszállás is egyszerűbb és fájdalom mentes lenne), fizetés az üzletben vagy más most nem jut eszembe.
A buszok nem csapatjátékosok, annak ellenére, hogy egy falkához tartoznak, nincsenek tekintettel egymásra. A le – és felhajtósávok váltásánál ölre megy a harc, hogy ki ér ki/be hamarabb, és sokszor centik választják el a két buszt az ütközéstől, de csak az utolsó előtti pillanatban fékel le a sofőr, mert addig nyomja a gázt agresszívan, hogy hátha ő lesz az erősebb. Ilyenkor az a jó, ha heringekként utazunk, mert akkor nem repül 2 métert az állónép, viszont, ha gyéren állott a busz, akkor meg de.
Mi még. Ja igen, a derekas probléma. Két hete történt, hogy beállt a kicsike és rögtön a kínai orvoslás felé fordultam. Kerestem masszirozó helyet kisebb nagyobb piackutatással és előzetes személyes látogatással együtt, mert itt a masszázs szalon, gyakran nem azt jelenti, hogy megmasznak. (a második emmet lehet tetszésszerint behelyettesíteni, mondjuk az abc kilenc négyzetgyöke helyén álló betűjével és kapunk némi elképzelést a szalonok lényegéről). Közel volt, olcsó volt és a leve is híg volt.

a lila pöttyös az igazi, még tetkóban is <img class='img' src='https://tp.daa.ms/img/emoticons/icon_smile.gif' width='15' height='15' alt=':)' title='' />

a lila pöttyös az igazi, még tetkóban is :)

Jahan tetkói

Jahan tetkói

bjutinap Jahannal

bjutinap Jahannal

10 ojróért kaptam egy másfél órás kínzó fájdalmat, mondjuk az ár-érték arány nem olyan rossz leszámítva a fájdalmat meg azt, hogy a hölgyemény, aki volt tán 23 éves is, miután a hátam és a hátsó részeim kerültek sorra, szinkronban maszott és sms-csetelt. Egy hajszáll választott el tőle, hogy ráordítsak, mert már az agyamra ment a a mobil pityegése, meg az, hogy nem volt képes multitaszkingra. De ki kellett bírnom a pluszfájdalmakat is meg ezt a vérnyomástuningot is a meglévő fájdalmam enyhítésére. Az eredmény az lett, hogy a derékfájdalmam mellé kaptam lapockatáji és vállöviket is, persze kicsit jobb lett a helyzet, de radikális változást és enyhülést nem hozott. Majd eszembe jutott, hogy a vietnamibalzsammindenre jó, hátha segít. És segített. Egy kicsit. Majd 3 nap múlva úgy döntöttem, hogy alávetem magam egy újabb mazochista kezelésnek, mert a Jahan mondta, hogy tud egy jó helyet. Hát uccu neki! De hogy tovább fokozzuk az élvezeteket az egyórás tradicionális masszázs mellé azért kértünk még köpölyözést. Ez is fájt, habár már annyira tán nem (ez a kínai masszázs nyomásra épül, akupreszzúrás és az energiaáramlást segíti elő, meg ahogy érzékeltem a nyirokrendszert nyomogatják át, és ami biztos, hogy rettentően fáj. A hátam nem is annyira, mert ahhoz hozzá vagyok szokva, hogy masszírozák meg gyúrják, de amikor a külsőcombomat nyomogták, azt hittem leugrok az ágyról. Minden keveredett, fájdalom, csiklandozó érzés és érzékenység. És mondjuk nem csodálkozom, hogy hová fajult el ez az ipar, mert a belső comb átmaszírozásakor szemtelenül közelkerülnek az ember intim-erogén zónaihoz. Még jó, hogy ruhában kell lenni.) Tehát túléltem a masszázst és jött a köpöly. Ó anyám, hogy mire adtam a fejem! Nemelég volt az egyórás intenzitású fájdalom, kaptam egy negyedórát grátiszba. Megismertem a fájdalomküszöbömet ,azt hiszem. Hát nem tudom, lehet, hogy még egyszer azért bevállalom. Csak nem bikini szezonban .
Hát így!
P.S.: Boldog szökőévnapot!

Posted by timigaraj 21:35 Archived in China

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login